Az irodai helyes ülésmód fontossága

A talán kicsit pihenősebb nyár után az ősz sok vállalat életében zsúfolt, túlterhelt, mondhatni 100% feletti a „pörgés” a munkavállalók részéről. Ilyenkor, főleg az irodai, ülő munkát végzők körében, kiemelten fontos a gerincvédelem, a megfelelő munkahelyi ergonómiai program kialakítása és kidolgozása.

A sok ülés nem tesz jót se az általános égészségünknek, kondíciónknak, se a gerincünknek. Az ülés is lehet azonban dinamikus, ülő- és állómunka részek beiktatásával, apró kiegészítő eszközök használatával, ezek egyénre szabott kombinációjával. Ezt felismerve ismét egy kedves, informatikai területen tevékenykedő ügyfelünk vendégszeretetét élvezhetjük október és november hónapban. Ergonómiai szakértőnk egy előadás során segít elsajátítani a megfelelő beállításokat, kombinációkat, majd az egyéni anatómiai értékek (fájdalmak, sérülések, műtétek) figyelembe vételével a megfelelő ülés-, széktámla beállításban is segítséget nyújt.

A jó beállítások, megfelelő monitorhelyzet, megvilágítás, és frissítő dinamikus fázisok karbantartják a testet, frissítik a koncentráció készséget.