Lehet, hogy a munkahelyi stressz okozza panaszait?

Az alvászavar, a hajhullás, gyakori fejfájás, elhízás, túlzott szorongás és a depresszió is lehet ugyanis a munkahelyi stressz következménye.

A fejfájás oka sok esetben a stresszben keresendő

Nem árt tisztában lenni munkahelyünk stressz kockázataival, mint pl: a túlzott munkaterhelés, vagy éppen ellenkezőleg, az ingerszegény munkakör, az ellentmondó elvárások, a döntési jogkörökkel nem járó felelősség, az előrelépési lehetőség esetlegessége vagy teljes hiánya, rossz munkatársi viszony…stb. Vannak a stresszorok között olyanok, amelyeken különböző stratégiákkal változtathatunk és vannak, amiken nem. De, ha ismerjük a felszín alatt zajló folyamatokat és saját kitettségünk mértékét, jobb eséllyel védjük ki ránk gyakorolt hatásukat, hamarabb tudunk változtatni az előnytelen helyzeteken, megelőzve a pszichés és testi tünetek kialakulását.

Szerencsére egyre több vállalat ismeri fel a munkavállaló barát munkahely jelentőségét és többek között céges egészségnapok keretében történő szűrővizsgálatokkal próbálja biztosítani dolgozói mentális és testi egészségét.

Fontos tudni, hogy az eltérések, tünetek felismerhetőek, MÉRHETŐEK!  A probléma mértékétől függően szakirányú segítséget tudunk nyújtani. Kis csoportos workshopok, gyakorlati foglalkozások, előadások, szakorvosi egyéni kezelések formájában is. Keressen minket bizalommal!