2019. január 18. péntek

Munkahely és környezet ergonómiai kockázatelemzés

Munkavédelmi szempontú kockázatértékelés a mozgásszervi megbetegedések felmérése és megelőzése szempontjából

A munkavédelmi szempontú kockázatértékelés kiemelten fontos része az ergonómiai kockázatok becslése, amely egy ergonómiai program kezdő lépése is lehet. Javasoljuk elsősorban gyárak, gyártósorok vagy monoton munkavégzés esetén. Mutatószámok segítségével kategorizáljuk a kockázatokat, amely alapján priorizálni tudjuk a feladatokat.

Mérésekkel és megfigyelésekkel állítjuk fel a különböző munkakörök és állomások rizikóját. A kockázatértékelés során a munkafolyamatokat vizsgáljuk, a gépek, emberre való hatását. A felmérés után átalakításokat, módosításokat javaslunk a folyamatok hatékonyabbá tétele és a hosszú távú munkavállalói egészségmegőrzés érdekében. Az ergonómiai kockázatértékelés minden cég számára kötelező és a munkavédelmi hatóság által ellenőrizhető, valamint 3 évente felülvizsgálata szükséges.

Ergonómiai oktatás: ergonómiai oktatások a munkavállalók számára, akár munkavédelmi oktatás keretein belül, akár tréning sorozat részeként. Ezen a résztvevők megismerhetik a helyes ülés, állás, emelés, cipelés stb. metodikáját, gyakorlati tippeket a mozgásszervi állapot megőrzése érdekében.

A csomagjaink pontos tartalmáról, illetve javasolt felmérésünkről cégre szabott ajánlatot küldünk, amennyiben cége szeretne részt venni a programon. Ehhez kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.