Újdonság: kihelyezett érállapot mérés

Ismerje meg erei állapotát!

érállapot

Mára ismert tény, hogy a legtöbb megbetegedés a szív- és érrendszeri problémák miatt alakul ki. A fel nem ismerés vagy a késői diagnózis miatt sajnos vezető halálozási ok is.

A mai orvosi álláspont szerint a kardiovaszkuláris szövődmények és a betegség kialakulásának hátterében, döntő többségében, az érelmeszesedés folyamata húzódik. Az érelmeszesedés igen hosszú tünetmentes időszak után válik láthatóvá, és sok esetben az első tünet egyben az utolsó is, hiszen az érelmeszesedés első tünete a páciens számára végzetes következményekkel jár.

Pedig az érelmeszesedés időben történő felismerésével, és időben megkezdett kezelésével a folyamat lelassítható, megállítható esetleg visszafordítható.

A rossz érállapot a közhiedelemmel ellentétben nem csupán az időseket érinti, sőt! Sok esetben tapasztalható fiatal, sportos, aktív életet élők esetén is igen komoly probléma, amelynek kiszűrése életet menthet.

Az ülőmunka fokozza a keringési zavarokat, a túlzott állómunka és cipekedés pedig szintén nagy fokú terhelést ad az ereknek.

Mindezek miatt elsődleges fontosságú az ér állapotának rendszeres vizsgálata, amelyre kitűnő lehetőséget ad a munkahelyi környezet.

Egy magyar fejlesztésnek köszönhetően, egy egyszerű, fájdalommentesen, pár perces vizsgálattal tökéletesen mérhető fel az erek állapota. Ez a fejlesztés a TensioClinic arteriograph, amely egy egyszerű, felkarra helyezett mandzsettát használ. A vizsgálat érzésre a vérnyomásméréshez hasonlít.

A mérés során a készülék egy vérnyomásmérést követően a mandzsettát az aktuálisan mért szisztolés vérnyomásérték fölé fújja fel (suprasystolés nyomás). Ezáltal a brachialis artéria teljes okklúziója valósul meg, így a mérés időtartamára (amely csupán 8 másodperc) megszűnik a vér áramlása az artériában, s ez a feltétele a mérésnek. Ebben a speciális állapotban (stop-flow condition) az elzáródás helyén, azaz a felfújt mandzsetta felső szélénél egy membrán képződik a felkar ütőerében. A piciny, gyenge változásokat, az érkező jeleket az Arteriográf nagy felbontású érzékelője képes detektálni, majd megjeleníteni.

A műszer validációs vizsgálatokkal alátámasztott. A bonni egyetem összehasonlító vizsgálatai alapján kijelenthető, hogy az arteriográf az aorta pulzushullám terjedési sebességét pontosan és hatékonyan méri meg.

További információért, árajánlatunkért lépjen kapcsolatba velünk!